A Magic Danceröl

Minden olyan napot elveszettnek kell tekintenünk, amelyen nem táncolunk legalább egyszer. (Nietzsche)

  „ A tánc élvezetéhez nem szakmai hozzáértés, hanem a tánccal elmondott érzések,gondolatok befogadása szükséges. Azok a gyerekek, akik táncolni tanulnak, nem lesznek mindannyian táncosok, de felszabadult emberek igen. Szeretnénk, ha ebben való hitünk is magával ragadna és a jövő emberének felnevelésében így részünk lehetne” (Markó Iván)

A fenti szavak is híven tükrözik, hogy a tánc egyfajta filozófia.   Egy különleges életstílus. Kialakulása az emberiséggel egyidős, ezáltal az emberi kultúra szerves része! 

 

Célunk, természetesen, a tánc oktatásán kívül, hogy mindenki jól érezze magát nálunk, ezért jó hangulatú közösségben ,  vidám, pörgős órákkal, nagyszerű oktatókkal  várunk mindenkit 

aki ki szeretné kipróbálni magát a táncteremben és a színpadon,

szeretné megtapasztalni a zene és a tánc világa által nyújtott csodás élményeket.

    A  havi tagdíj is sejtetni engedi, hogy a tánciskola nem nyereségérdekelt: a jutányos ár is azt a célt szolgálja, hogy minél több fiatal ismerkedhessen meg ezzel a varázslatos világgal. Minden év szeptemberében indítunk 

kezdő csoportot, ahová egész évben folyamatosan lehet csatlakozni, bekerülni nem nehéz, nincsenek feltételek, nem szükséges táncos múlt. A tánciskolában  bárki ki tudja próbálni magát és élvezheti a tánc és a mozgás örömét kortól, nemtől valamint tudásszinttől függetlenül, a megfelelő technikai tudás elsajátítása közben.

 Csak BÁTRAN! Senki sem születik kész táncosként. Mindenkinek meg “kell” tanulnia a testét zenére mozgatni. Általánosságban elmondható, hogy ha 

valaki még nem tanult táncolni, egyszerűen falábúnak könyveli el magát, és egy veszedelmes helynek tartja a táncparkettet. Pedig életünkben többször eljönnek azok az esték, amikor nagyon jó is lenne egy kicsit önfeledten táncolni anélkül, hogy a mozdulatainkat csak a legsötétebb sarokban legyünk hajlandóak előadni. Nálunk csoportos órákon válhatsz a táncparkett ördögévé!.

Nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni adottságok figyelembe vételére. A csoportos órák előnye, hogy sok hasonló cipőben járó – tánctudásra szomjazó – lánnyal és fiúval együtt, kellemes hangulatban, baráti légkörben ismerkedhetsz meg a tánccal, és e közben javul a testtartás, nő a test és a lélek harmóniája. 

Célunk, hogy olyan készségszintű tánctudást szerez, melyet sikerrel kamatoztathatsz mind a magánéletben, mind a táncsportban. A táncos koreográfiáink leginkább a Hip Hop és a Show tánc elemeire épülnek, kiegészítve az egyéb modern tánc elemeivel. Zenei világára az aktuális Hip Hop, Disco, funky és R&B slágerek a jellemzőek.